telephone Zavolajte nám 0800 191 191
Váš zoznam je prázdny

Ako to funguje?

  • Nájdite na našich webových stránkach najvhodnejšie produkty pre seba a svojich blízkych
  • Pridajte ich do zoznamu želaní
  • Keď máte všetko, čo potrebujete v zozname želaní, prejdite na partnerský obchod, kde si môžete vybrať množstvo a dokončiť objednávku.

Váš zoznam želaní je prázdny. Pozrite sa na naše produkty a vyberte tie najlepšie, ktoré podporujú vaše zdravie.

Zaostrené na brušný tuk 

Zaostrené na brušný tuk 

Režimom proti brušnému tuku 

1) Nejedzte neskoro v noci. Vaše posledné jedlo by malo byť najneskôr 3-4 hodiny pred spaním a malo by obsahovať predovšetkým bielkoviny. Sacharidy by mali byť s nízkym glykemickým indexom a tuky kvalitné. Ak pôjdete spať prejedení, zvyšuje sa riziko zažívacích ťažkostí a tiež v spánku nedôjde k prirodzenému spaľovaniu tukov, ale k ich ukladaniu. 
 
2) Svoje emócie neriešte jedlom. Emócie zlostiľútosti či smútku do života patria, ale na ich spracovanie nepoužívajte jedlo. Zvýšite týpravdepodobne len hladinu cukru v krvi a vaše tukové zásoby, ale situáciu, ktorá emóciu vyvoláva zrejme nevyriešite. S pribúdajúcimi kilami naopak zvýšite psychickú záťaž. Nájdite teda inú formu - konzultácia s odborníkom, rozhovor s priateľmi, šport. 
 
3) Doprajte si dostatok spánku. Priemerná doba spánku u dospelého jedinca je 8 hodín. V prípade dlhodobého nedostatku spánku nemôže dôjsť k fyzickej ani psychickej regenerácii a telo si začne vytvárať tukové zásoby, respektíve kvôli nedostatku energie sa bude zväčšovať chuť na sladké.  
S dostatkom spánku sa zvyšuje i imunita. 
 
4) Zaraďte do svojho denného programu pohyb. Môže isť napríklad o pravidelnú chôdzuplávanie alebo sadu cvikov zameraných na brušné svaly. Výhodou je, že s posilňovaním brucha, posilňujete i chrbtové svaly. 

 

Zmeny v jedálničku 

1) Pozor na sladkéAk konzumujete veľa cukru, je ním pečeň zaplavená a časom nútená premeniť na tuk. Práve tento tuk sa najčastejšie ukladá v oblasti brucha, a okrem iných problémov môže viesť k inzulínovej rezistencii a vyústiť až do metabolických problémov. Najväčšou zradou sú sladené nápoje, ktoré telo včas „nezaregistruje,“ a kto zvyšujú chuť do jedla. Správnu hladinu cukru v krvi udržuje napríklad škorica, ktorú môžete pridávať do jedla alebo získať prostredníctvovýživového doplnku
 
2) Zvýšte príjem bielkovín, pretože pomáhajú vyrovnať hladinu krvného cukru, znižujú hladinu inzulínu a napomáhajú k správnej funkcii hormónov ovplyvňujúcich chuť do jedlaBielkoviny sú pre človeka stavebnou látkou. Hlavnými zdrojmi sú mäso, ryby, vajcia, mliečne výrobky, sója, ovocie, zelenina, obilie. Je potrebné kombinovať živočíšne a rastlinné zdroje, pretože rastlinné zdroje bývajú chudobnejšie na esenciálne aminokyseliny. 
 
3) Jedzte potraviny bohaté na vlákninu. Vláknina zasýti, reguluje trávenie tukov a sacharidov, je živinou pre črevný mikrobióm, a tým i zdrojom energie. Najlepšie zdroje vlákniny sú ovocie (jablká vrátane šupky, banánya zelenina (brokolica, mrkva). Dobrým zdrojom sú tiež strukoviny, ľan, zemiaky a koreňová zelenina.
 
4) Vyhnite sa nízkotučným potravinám - hlavným problémom nízkotučných potravín je, že výrobca spravidla nahradí tuk cukrom a tým sa kruh tukových vankúšikov v oblasti brucha uzatvorí. 
Späť na všetky články

To najlepšie z nášho magazínu